Onze manier van werken

We nemen je graag mee in onze blik op ondersteuning en zorg, nu en in de toekomst. Er komen steeds meer ouderen. Velen van hen willen graag hun zelfstandigheid behouden en thuis blijven wonen. Wij helpen hen daarbij! We zetten samen stappen om nu en in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken voor onze cliënten, in hun eigen vertrouwde omgeving, in de wijk of in onze woonlocaties. Maar hoe doen we dat?

Samen met onze cliënten kijken we naar het léven, in plaats van alleen naar de zorgvraag. Wat vind je zelf belangrijk? En hoe zorgen we ervoor dat je het leven zo fijn en zelfstandig mogelijk kan leiden en zelf keuzes kan maken? Dat doen we niet alleen, maar samen in de wijk, met naasten, zoals mantelzorgers of buren, vrijwilligers en andere professionals.

Soms betekent de beste ondersteuning dat wij een stapje opzij doen. Niet meteen in zorgmodus springen, maar verder kijken. Wat is nog meer mogelijk? Waar heb je als cliënt echt baat bij? En wie kan daarbij helpen? Soms betekent onze stap opzij een grote stap vooruit voor jou.

Het Santé kompas

Het Santé kompas helpt ons hierbij. Het is de basis van hoe wij werken, nu en in de toekomst. Het bestaat uit vier stappen, die we samen met jou volgen.

1. Zelf. We gaan uit van wat je nog zelf kan of kan leren. Zo houd je de regie over je eigen leven en word je zo min mogelijk afhankelijk van ons.

2. Met (digitale) hulpmiddelen. We kijken welke digitale of andere hulpmiddelen we kunnen inzetten. Hiervoor zijn veel mooie mogelijkheden. Neem een kijkje op de pagina Slimme digitale hulpmiddelen om te zien wat hulpmiddelen voor je kunnen betekenen en hoe je ze kan aanvragen. 

Het Santé kompas

3. Met anderen. We kijken verder dan onze eigen ondersteuning en zorg. Wat kunnen naasten, vrijwilligers, welzijnsorganisaties of andere professionals betekenen, binnen én buiten Santé Partners? Hoe kunnen we de ondersteuning en zorg samen zo goed mogelijk vormgeven? Kijk eens op de pagina Mantelzorg om te zien wat je voor je naaste, familie of buren kan betekenen en hoe we je hierbij kunnen ondersteunen.

4. Met onze professionele ondersteuning. Tot slot kijken we natuurlijk wat wij vanuit onze professionele ondersteuning kunnen betekenen. Bekijk hier ons aanbod.

Benieuwd hoe onze manier van werken er in de praktijk uitziet en wat het voor onze cliënten betekent om een stuk van hun zelfstandigheid terug te krijgen? Lees de verhalen hieronder:

Voorbeelden uit de praktijk

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Preventie

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Preventie

Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column laten we collega’s van Santé Partners aan het woord die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de derde column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Roosmarijn gaat dit keer in op preventie en het belang van al tijdig in contact komen met de zorgorganisatie.

Mijn vader heeft weer ritme in zijn leven

Mijn vader heeft weer ritme in zijn leven

Lisette van Leur deelt haar verhaal over haar vader (92), die dankzij ons Volledig Pakket Thuis (VPT) een nieuw ritme in zijn leven heeft gevonden. "Ik was vaak ongerust over mijn vader," vertelt Lisette. "Hij zat vaak alleen en vergat te eten. Maar naar een verpleeghuis wilde hij niet. Nu krijgt hij de hulp die hij nodig heeft, blijft hij in zijn eigen huis en heeft hij weer plezier in de dagelijkse dingen.

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Zelfstandigheid

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Zelfstandigheid

Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column drinken we een sterk bakkie met collega’s van Santé Partners die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de eerste column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Ze schrijft in deze column het belang van ouderen zoveel mogelijk zelf te laten doen.

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Verandering

Sterk bakkie met... Roosmarijn | Verandering

Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column drinken we een sterk bakkie met collega’s van Santé Partners die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de tweede column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 4,5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Deze keer schrijft Roosmarijn over wat de verandering van de zorg betekent voor zowel de cliënt als zorgmedewerker.

‘We laten haar met een gerust gevoel achter’

‘We laten haar met een gerust gevoel achter’

Mantelzorgen stopt niet als je vader of moeder naar een woonzorgcentrum gaat. Nog steeds komen Frank en Renato van den Heiligenberg regelmatig bij hun moeder. “De verzorgenden zijn hier geweldig.”

'Zelfredzaamheid teruggeven is heel mooi'

'Zelfredzaamheid teruggeven is heel mooi'

Verzorgende IG Rosalina over haar ervaring met het inzetten van digitale hulpmiddelen in de zorg.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop