Onze manier van werken

We nemen je graag mee in onze blik op ondersteuning en zorg, nu en in de toekomst. Er komen steeds meer ouderen. Velen van hen willen graag hun zelfstandigheid behouden en thuis blijven wonen. Wij helpen hen daarbij! We zetten samen stappen om nu en in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken voor onze cliënten, in hun eigen vertrouwde omgeving, in de wijk of in onze woonlocaties. Maar hoe doen we dat?

Samen met onze cliënten kijken we naar het léven, in plaats van alleen naar de zorgvraag. Wat vind je zelf belangrijk? En hoe zorgen we ervoor dat je het leven zo fijn en zelfstandig mogelijk kan leiden en zelf keuzes kan maken? Dat doen we niet alleen, maar samen in de wijk, met naasten, zoals mantelzorgers of buren, vrijwilligers en andere professionals.

Soms betekent de beste ondersteuning dat wij een stapje opzij doen. Niet meteen in zorgmodus springen, maar verder kijken. Wat is nog meer mogelijk? Waar heb je als cliënt echt baat bij? En wie kan daarbij helpen? Soms betekent onze stap opzij een grote stap vooruit voor jou.

Het Santé kompas

Het Santé kompas helpt ons hierbij. Het is de basis van hoe wij werken, nu en in de toekomst. Het bestaat uit vier stappen, die we samen met jou volgen.

1. Zelf. We gaan uit van wat je nog zelf kan of kan leren. Zo houd je de regie over je eigen leven en word je zo min mogelijk afhankelijk van ons.

2. Met (digitale) hulpmiddelen. We kijken welke digitale of andere hulpmiddelen we kunnen inzetten. Hiervoor zijn veel mooie mogelijkheden. Neem een kijkje op de pagina Slimme digitale hulpmiddelen om te zien wat hulpmiddelen voor je kunnen betekenen en hoe je ze kan aanvragen. 

Het Santé kompas

3. Met anderen. We kijken verder dan onze eigen ondersteuning en zorg. Wat kunnen naasten, vrijwilligers, welzijnsorganisaties of andere professionals betekenen, binnen én buiten Santé Partners? Hoe kunnen we de ondersteuning en zorg samen zo goed mogelijk vormgeven? Kijk eens op de pagina Mantelzorg om te zien wat je voor je naaste, familie of buren kan betekenen en hoe we je hierbij kunnen ondersteunen.

4. Met onze professionele ondersteuning. Tot slot kijken we natuurlijk wat wij vanuit onze professionele ondersteuning kunnen betekenen. Bekijk hier ons aanbod.

Benieuwd hoe onze manier van werken er in de praktijk uitziet en wat het voor onze cliënten betekent om een stuk van hun zelfstandigheid terug te krijgen? Lees de verhalen hieronder:

Voorbeelden uit de praktijk

'Zelfredzaamheid teruggeven is heel mooi'

'Zelfredzaamheid teruggeven is heel mooi'

Verzorgende IG Rosalina over haar ervaring met het inzetten van digitale hulpmiddelen in de zorg.

Ruim 100.000 ingesproken rapportages Santé Partners

Ruim 100.000 ingesproken rapportages Santé Partners

Binnen zeven maanden is 60% van de zorgprofessionals bij Santé Partners overgestapt op spraakgestuurd rapporteren ( waar dat mogelijk is) en heeft hiermee ruim 3000 uur aan rapportagetijd kunnen omzetten naar tijd voor cliënten.

VERVOLG: Automatisch glucose meten levert veel op!

VERVOLG: Automatisch glucose meten levert veel op!

In dit vervolg op ons eerdere artikel vertelt Meneer Struijk (80) over zijn ervaring met de Freestyle Libre, een eHealth-hulpmiddel voor bloedsuikermeting, en zijn diepe dankbaarheid voor Verzorgende IG Linda. Ontdek hoe Linda’s inzet hem hielp zijn vrijheid te herwinnen en zijn dagelijks leven te verbeteren.

'We kunnen nu gewoon uitslapen'

'We kunnen nu gewoon uitslapen'

Alleen kon Riky Josemanders (72) haar steunkousen niet aan- en uittrekken. Daarom schakelde wijkverpleegkundige Franka van Wordragen de man van Riky in. Hij had het zó onder de knie.

'Zijn laatste wens is vervuld'

'Zijn laatste wens is vervuld'

Minke Boorsma (24), wijkverpleegkundige in de Utrechtse Heuvelrug, deelt het verhaal van haar cliënt, meneer de Boer, die palliatieve zorg ontving. Door een goede samenwerking met een wijkteam uit de buurt konden we voldoen aan zijn wens om vredig thuis te kunnen overlijden.

Dittie en haar mantelzorgteam

Dittie en haar mantelzorgteam

Dittie Augustinus blijft het liefst nog lang zelfstandig wonen op haar vertrouwde plek in Tiel. Dankzij een fijne club mantelzorgers om haar heen, gaat dat vooralsnog heel goed.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop