Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column laten we collega’s van Santé Partners aan het woord die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de derde column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Roosmarijn gaat dit keer in op preventie en het belang van al tijdig in contact komen met de zorgorganisatie.
Lisette van Leur deelt haar verhaal over haar vader (92), die dankzij ons Volledig Pakket Thuis (VPT) een nieuw ritme in zijn leven heeft gevonden. "Ik was vaak ongerust over mijn vader," vertelt Lisette. "Hij zat vaak alleen en vergat te eten. Maar naar een verpleeghuis wilde hij niet. Nu krijgt hij de hulp die hij nodig heeft, blijft hij in zijn eigen huis en heeft hij weer plezier in de dagelijkse dingen.
Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column drinken we een sterk bakkie met collega’s van Santé Partners die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de eerste column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Ze schrijft in deze column het belang van ouderen zoveel mogelijk zelf te laten doen.
Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column drinken we een sterk bakkie met collega’s van Santé Partners die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de tweede column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 4,5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Deze keer schrijft Roosmarijn over wat de verandering van de zorg betekent voor zowel de cliënt als zorgmedewerker.
Mantelzorgen stopt niet als je vader of moeder naar een woonzorgcentrum gaat. Nog steeds komen Frank en Renato van den Heiligenberg regelmatig bij hun moeder. “De verzorgenden zijn hier geweldig.”
Verzorgende IG Rosalina over haar ervaring met het inzetten van digitale hulpmiddelen in de zorg.
Binnen zeven maanden is 60% van de zorgprofessionals bij Santé Partners overgestapt op spraakgestuurd rapporteren ( waar dat mogelijk is) en heeft hiermee ruim 3000 uur aan rapportagetijd kunnen omzetten naar tijd voor cliënten.
In dit vervolg op ons eerdere artikel vertelt Meneer Struijk (80) over zijn ervaring met de Freestyle Libre, een eHealth-hulpmiddel voor bloedsuikermeting, en zijn diepe dankbaarheid voor Verzorgende IG Linda. Ontdek hoe Linda’s inzet hem hielp zijn vrijheid te herwinnen en zijn dagelijks leven te verbeteren.
Alleen kon Riky Josemanders (72) haar steunkousen niet aan- en uittrekken. Daarom schakelde wijkverpleegkundige Franka van Wordragen de man van Riky in. Hij had het zó onder de knie.
Minke Boorsma (24), wijkverpleegkundige in de Utrechtse Heuvelrug, deelt het verhaal van haar cliënt, meneer de Boer, die palliatieve zorg ontving. Door een goede samenwerking met een wijkteam uit de buurt konden we voldoen aan zijn wens om vredig thuis te kunnen overlijden.
Dittie Augustinus blijft het liefst nog lang zelfstandig wonen op haar vertrouwde plek in Tiel. Dankzij een fijne club mantelzorgers om haar heen, gaat dat vooralsnog heel goed.
Wijkverpleging is nu niet meer nodig en Annie heeft haar vrijheid terug. Annie van Iterson (63) leerde van verpleegkundige in de wijk Wilma Meeuwissen hoe ze met een hulpmiddel voortaan zelf haar steunkous kan aantrekken.
Mevrouw van der Schouw (91) kwam vanwege hartfalen in het ziekenhuis terecht. Na verschillende onderzoeken is toen besloten om haar niet meer actief te behandelen, maar om een palliatief beleid op te stellen. Dit beleid houdt voor mevrouw in dat er geen ziekenhuisopnames meer volgen en dat de zorg overgedragen is aan de huisarts. Via de huisarts is de wijkverpleging van team Houten ingeschakeld. Esmée Laribij, verpleegkundige in opleiding, vertelt over de situatie van mevrouw van der Schouw en het gebruik van het handige EHealth hulpmiddel: Weegschaal Pro.
Langer veilig thuis blijven wonen, zonder of met slechts minimale inzet van wijkverpleging? Dat is mogelijk met e-health. Over dit onderwerp verzorgt Kyaro Geeven van MobileCare trainingen aan zorgmedewerkers van Santé Partners. Hij vertelt er graag meer over.
Miranda den Ouden is al 28 jaar wijkverpleegkundige, waarvan 2,5 jaar bij Santé Partners, maar ze vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Haar hart ligt nog altijd bij de zorg, dus zocht ze naar een nieuwe rol binnen de wijkverpleging. Na het volgen van een loopbaantraining wist ze het: ze wilde gaan werken met Virtuele thuiszorg (EHealth) hulpmiddelen.
Meneer Struijk (79) is een echte levensgenieter. Hij rijdt nog altijd auto en gaat graag dagjes uit. Een paar maanden geleden voelde hij zich niet helemaal in orde, maar hij wist zelf niet goed waardoor het kwam.
Jo-Anne is wijkverpleegkundige bij Santé Partners. Door de komst van het Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis (VPT), merkte ze al snel een paar aangename veranderingen in haar werk op: er is meer tijd om bewoners te begeleiden én er is meer aandacht voor het stukje welzijn. Deze positieve veranderingen leiden tot sterke verhalen, zoals het verhaal van meneer de Vries.
Hulpmiddelen zijn ideaal voor mensen die lang zelfstandig willen blijven wonen. Verzorgende IG Anja Hooijmans: ''Altijd mooi om te zien dat cliënten door zo’n hulpmiddel meer zelfvertrouwen krijgen.”
Dankzij een goede samenwerking met het ziekenhuis en de wijkverpleging krijgt Agnes Brugman nu immunotherapie-aan-huis kreeg. De eerste keer was best spannend, maar door het warme contact met verpleegkundige Carlijn Jongbloets, had ze er alle vertrouwen in.