Sterk lokaal geworteld
Santé Partners is een rader in een lokaal netwerk dat bestaat uit professionals, cliënten, naasten, vrijwilligers en collega organisaties. Om inwoners binnen uw gemeente zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, zoeken we daarom altijd verbinding met dit netwerk om zo tot de beste aanpak te komen.
Andere organisaties die actief zijn in zorg en welzijn, overheden en ‘ketenpartners’ herkennen in ons een partner die sterk lokaal geworteld is en met realisme de balans zoekt tussen wat nodig en mogelijk is. Een partner bovendien die verbindt en op het gebied van zorg, welzijn en preventie actief de samenwerking zoekt.
In januari 2018 fuseerden onze zorgorganisaties STMR en Vitras. Dit voorjaar nemen we afscheid van deze namen en gaan we voor alle doelgroepen samen verder onder één naam: Santé Partners.
Bekijk video
Blik op de toekomst
We nemen je graag mee in onze blik op ondersteuning en zorg, nu en in de toekomst. Er komen steeds meer ouderen. Velen van hen willen graag hun zelfstandigheid behouden en thuis blijven wonen. Wij helpen ze daarbij! Dat doen we samen met de omgeving/naasten van de oudere. Zo kunnen we samen met de omgeving en door de inzet van technologie, zoveel mogelijk ouderen helpen ook al neemt het aantal zorgverleners af in de toekomst
Onze manier van werken
Samen met onze cliënten kijken we naar het léven, in plaats van naar alleen de zorgvraag. Wat vind je zelf belangrijk? En hoe zorgen we ervoor dat je het leven zo fijn en zelfstandig mogelijk kan leiden en zelf keuzes kan maken? Dat doen we niet alleen, maar samen in de wijk, met naasten, zoals mantelzorgers of buren, vrijwilligers en andere professionals. Ons Santé kompas helpt ons hierbij. Lees hier meer over onze manier van werken en het Santé Kompas.
Meer weten over waar wij voor staan en gaan?
Ons werkgebied
Gerelateerde pagina's
Gespecialiseerde Verpleging
Santé Partners biedt cliënten tijdelijk of langdurig gespecialiseerde verpleegkundige zorg en ondersteuning aan huis. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of vanwege een chronische ziekte of lichamelijke beperking, zoals COPD/astma, hartfalen of dementie. De gespecialiseerde verpleegkundige zorg van onze gespecialiseerd verpleegkundigen en bij sommige aandoeningen verpleegkundig specialisten maakt het mogelijk om vanuit het ziekenhuis eerder naar huis te kunnen. Of juist langer met een bepaalde aandoening thuis te kunnen blijven, zonder voor behandeling of opname naar het ziekenhuis te moeten. Ook cliënten die hoogcomplexe zorg thuis nodig hebben, al dan niet ondersteund door medische apparatuur, kunnen eerder vanuit het ziekenhuis naar huis.
Wijkverpleging
Santé Partners biedt wijkverpleging aan cliënten die tijdelijk of langdurig zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of vanwege een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Met onze aanpak willen we zelfredzaamheid van de cliënt vergroten, het informele netwerk betrekken en onnodige ziekenhuisopnames voorkomen.
Sociaal Domein en Jeugdgezondheidszorg
Santé Partners is een professionele, flexibele en betrouwbare partner op het gebied van welzijn, maatschappelijke ondersteuning en jeugd. Samen met u als verwijzer en andere partners realiseren we voor cliënten slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en inclusieve leefomgeving.
Wonen
Santé Partners creëert voor cliënten op verschillende locaties in haar werkgebied met arrangementen, inzet van (thuis)technologie en goede zorg een beschutte omgeving. Eigentijdse woonlocaties voor senioren met een duidelijke scheiding tussen wonen en zorg. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, zijn er speciale woonlocaties. In die woonlocaties is er aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer.
Sterk bakkie met... Roosmarijn | Zelfstandigheid
Er komen steeds meer ouderen. Die willen het liefst zelfstandig blijven wonen. En daar ligt een uitdaging. Dat vraagt iets van zowel de cliënt als onze medewerkers. In deze column drinken we een sterk bakkie met collega’s van Santé Partners die nu al bezig zijn met de zorg van de toekomst. Dit is de eerste column van Roosmarijn de Greef (32) in een reeks van vijf. Zij werkt sinds 5 jaar met veel plezier bij Santé Partners als wijkverpleegkundige in Amerongen, Leersum en Overberg. Ze schrijft in deze column het belang van ouderen zoveel mogelijk zelf te laten doen.
Bijeenkomst toezichthouders van netwerk Rivierenland Samen Beter
Op 21 november kwamen de toezichthouders van organisaties samenwerkend binnen het netwerk Rivierenland Samen Beter bijeen. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst verdiepten zij zich in de samenwerking en de veranderingen die nodig zijn om de zorg in Rivierenland toekomstbestendig te maken.
'Ik wil laten zien hoe mooi ons vak is'
Maaike Steenbeek, verpleegkundige in Elisabeth Hof in Culemborg, heeft sinds kort haar certificaat voor het ambassadeurschap verpleegkundige intramurale ouderenzorg behaald. Een mooie stap in haar carrière met één duidelijk doel: laten zien hoe mooi en veelzijdig het beroep van verpleegkundige intramurale zorg is. Maaike werd onlangs ook geïnterviewd door V&VN over haar ambassadeurschap. Maar wat houdt dit ambassadeurschap precies in, en waar wil Maaike zich als ambassadeur voor inzetten?