Gespecialiseerde Verpleging thuis

Heb je verpleging of behandeling nodig voor een ziekte, zoals kanker, longziekte, spierziekte of neurologische ziekte? Of ben je ongeneeslijk ziek? We kunnen je thuis verplegen of behandelen, zodat je in veel gevallen thuis in je eigen vertrouwde omgeving kan blijven en niet naar het ziekenhuis hoeft.

Lees meer

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Verpleegtechnische zorg

Verpleegtechnische zorg

Veel verpleegtechnische zorg kan thuis plaatsvinden, bijvoorbeeld medicatie toediening via een infuus. Op die manier hoef je minder vaak naar het ziekenhuis of is een eerder ontslag uit het ziekenhuis mogelijk.
Lees meer
Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.
Lees meer
Neurologie verpleging

Neurologie verpleging

Heb jij, of iemand voor wie je zorgt, een beroerte gehad of een neurologische aandoening zoals bijvoorbeeld Parkinson, MS, ALS, een hersentumor of een dwarslaesie, en heb je behoefte aan advies of ondersteuning? De neurologieverpleegkundige biedt begeleiding, advies en ondersteuning voor jou én jouw omgeving.
Lees meer
Oncologie verpleging

Oncologie verpleging

De confrontatie met kanker is voor jou en jouw naasten een zeer ingrijpende gebeurtenis. Zowel lichamelijk als mentaal krijg je veel te verwerken: een periode vol emoties en onzekerheden. Je kunt allerlei praktische problemen en onzekerheden ervaren, bijvoorbeeld rond behandelmogelijkheden en vooruitzichten, vermoeidheid en pijn, medicijngebruik en uiterlijke veranderingen zoals haaruitval. Maar ook vragen over zingeving, leven en dood spelen in deze periode een grote rol. De oncologieverpleegkundige begeleidt en ondersteunt jou en jouw naasten in de thuissituatie.
Lees meer
Wondverpleging

Wondverpleging

De meeste wonden genezen vanzelf. Maar soms gebeurt dat niet bijvoorbeeld bij een open been, wonden bij diabetes, doorligplekken of andere wonden. De wondverpleegkundige biedt professionele wondzorg bij je thuis. Deze zorg is gericht op het genezen van de wond(en) én op het in de toekomst voorkomen van complexe wonden.
Lees meer
Begeleiding bij longziekten

Begeleiding bij longziekten

Heb je of degene voor wie je zorgt een chronische longziekte, zoals astma of COPD, longemfyseem of chronische bronchitis, en heb je behoefte aan advies of ondersteuning? De longverpleegkundige biedt jou en jouw omgeving begeleiding, advies, ondersteuning en gespecialiseerde verpleegkundige zorg.
Lees meer
Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Soms is genezing niet meer mogelijk, bijvoorbeeld bij een uitbehandelde vorm van kanker, een andere ziekte zoals COPD, hartfalen, ALS of dementie. Als je ongeneeslijk ziek bent, komt er veel op je af. Na de eerste schok volgt voor jou en jouw omgeving een periode waarin je moet leren omgaan met het besef dat je niet meer beter wordt. Naast emoties zoals angst en machteloosheid, krijg je mogelijk lichamelijke klachten zoals pijn of benauwdheid. De verpleegkundige palliatieve zorg biedt zorg aan huis en is er voor je in de laatste fase van je leven. Jouw kwaliteit van leven staat centraal.
Lees meer
Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Word lid van onze ledenservice en profiteer van aantrekkelijke kortingen op een groot aanbod aan diensten van onze partners, zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen, maaltijdservice aan huis, klushulp, kapper aan huis en mantelzorgondersteuning.
Lees meer

Expert tips

Wat kun je al zelf doen?

De onzekerheden en angstige gevoelens die een ziekte met zich meebrengt, zijn niet te voorkomen. Er spelen vragen als: slaat de behandeling aan, van welke bijwerkingen zal ik last krijgen en hoe moet het straks verder. Wat je wel kunt doen, proberen meer grip op jouw situatie te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door goede informatie te zoeken, een dagboek bij te houden of er met anderen over te praten: met mensen uit jouw omgeving, je (huis)arts of een gespecialiseerd verpleegkundige.

Als je bepaalde dingen niet meer kunt doen zoals je gewend was, kun je kijken of je ze op een andere manier kunt doen, of met slimme hulpmiddelen. Beweeg als dat lukt dagelijks, eet gezond met veel groenten en fruit en wees matig met alcohol. Rook niet of stop met roken en probeer af te vallen als je teveel weegt. Probeer stress en slaapgebrek zoveel mogelijk te vermijden en eventuele medicatie op vaste tijden in te nemen. Vraag jouw arts of verpleegkundige wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. 

Wat kan jouw omgeving doen?

Heb je door je ziekte moeite met bepaalde dingen of weinig energie? Vraag op tijd om hulp. Denk daarbij niet alleen aan je partner en familie. Ook vrienden en buren zijn vaak bereid om te helpen, bijvoorbeeld bij boodschappen en sjouwwerk. Misschien kun je een bekende vragen om af en toe voor je te koken en samen de maaltijd te nuttigen. Of bijvoorbeeld de was voor je te doen. Zorg je als naaste voor iemand dan kan de zorg op den duur zwaar worden. Als mantelzorger kun je steun en advies krijgen vanuit de gespecialiseerd verpleegkundige. Ook kunnen we jou in contact brengen met een steunpunt mantelzorg of een ontmoetingscentrum.

Ervaringsverhalen

Suus (68): ‘Dankzij het TTV-team had ik minder het gevoel dat ik ziek was’

Suus (68): ‘Dankzij het TTV-team had ik minder het gevoel dat ik ziek was’

“Dit voorjaar ging het mis met mij: een bobbel in mijn lies. Het bleek kanker te zijn met uitzaaiingen. Ik kreeg chemo en bestralingen en moest daarvoor regelmatig naar het ziekenhuis. Een zware periode. Natuurlijk ben ik heel blij met alle zorg die ik kreeg. Het personeel was ook fantastisch. Maar die klinische omgeving vond ik erg confronterend. Ik was altijd heel blij als we weer thuis waren.” 

Goede zorg aan huis

Goede zorg aan huis

Sumarsiena (69) heeft de longziekte COPD, waardoor ze vaak benauwd en moe is. Fijn dus dat longverpleegkundige Linda bij haar op huisbezoek komt.

Geestelijke verzorging: Aandacht in de laatste levensfase

Geestelijke verzorging: Aandacht in de laatste levensfase

Hoe neem je afscheid van het leven en van je naasten op je sterfbed? Hoe kijk je terug op je leven? Lotte Plessen, geestelijk verzorger bij Santé Partners, is er voor mensen in de laatste fase van het leven.

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop