VERVOLG: Automatisch glucose meten levert veel op!

In dit vervolg op ons eerdere artikel vertelt Meneer Struijk (80) over zijn ervaring met de Freestyle Libre, een eHealth-hulpmiddel voor bloedsuikermeting, en zijn diepe dankbaarheid voor Verzorgende IG Linda. Ontdek hoe Linda’s inzet hem hielp zijn vrijheid te herwinnen en zijn dagelijks leven te verbeteren.

Meneer Struijk (80): “Vorig jaar stopte ik met mijn medicijnen voor diabetes. Mijn bloedsuikerspiegel was volgens de praktijkondersteuner stabiel genoeg. Na een tijdje voelde ik me niet lekker en bleek mijn bloedsuiker toch weer te hoog. Ik moest insuline gaan spuiten. De wijkverpleging kwam daarvoor vier keer per dag mijn bloedsuiker prikken.

Op zich houd ik erg van mensen om me heen; zo ben ik een trouwe bezoeker van de seniorenclub. Maar vier tot zes keer per dag een verzorgende over de vloer was wat te veel van het goede. Ik had vrijwel geen tijd meer om eropuit te gaan. Ook voor de wijkverpleging bleek het niet ideaal, ze kampen toch al met personeelstekorten.

Het was Verzorgende IG Linda die de Freestyle Libre voorstelde. Met dit apparaatje aan je bovenarm kun je zelf je bloedsuiker meten met behulp van je telefoon. Mijn huisarts was niet voor: hij vond dat ik er te kort gebruik van zou maken. Linda was het hiermee niet eens en regelde dat ik het apparaatje toch kreeg. Ontzettend fijn. Ik meet nu zelf mijn waarden en schrijf deze netjes op. Ook eens per dag insuline spuiten kan ik nu zelf. De wijkverpleging komt alleen nog twee keer per week langs om me te douchen. Dankzij Linda kan ik weer gaan en staan waar ik wil. Wat ben ik haar dankbaar.”

Gerelateerde pagina's

Automatisch glucose meten levert veel op!

Automatisch glucose meten levert veel op!

Meneer Struijk (79) is een echte levensgenieter. Hij rijdt nog altijd auto en gaat graag dagjes uit. Een paar maanden geleden voelde hij zich niet helemaal in orde, maar hij wist zelf niet goed waardoor het kwam.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop