Dagelijkse dingen lukken niet meer zo goed

De dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren, lukken (tijdelijk) niet meer zo goed. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig met douchen, aan- of uitkleden of andere persoonlijke verzorging. Soms kun je met wat aanpassingen en hulp uit je omgeving al veel bereiken. Soms heb je meer hulp nodig. Wij kunnen je hierbij ondersteunen.

Lees meer

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.
Lees meer
Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Je woont zelfstandig en wil dit graag zo houden, ook al heb je veel ondersteuning nodig. Met 'Zelfstandig Thuis' van Santé Partners kan het. Thuis in je eigen vertrouwde omgeving óf in een eigen appartement met gezamenlijke voorzieningen dichtbij. Met het Volledige Pakket Thuis (VPT) stellen we een maatwerk pakket aan ondersteuning en zorg samen op basis van je eigen wensen en behoeften. Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer zelfstandig kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Samen Sterk.
Lees meer
Woonlocaties met zorg en services

Woonlocaties met zorg en services

Aangenaam en veilig wonen in een huurappartement met de mogelijkheid van zorg en dienstverlening dichtbij? Het kan! Je huurt je eigen appartement en kan gebruik maken van verschillende services, zoals maaltijden, personenalarmering en zorg aan huis. Zo kan je zelfstandig blijven wonen.
Lees meer
Woonlocaties voor mensen met dementie

Woonlocaties voor mensen met dementie

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden wij kleinschalige woonzorglocaties.
Lees meer
Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.
Lees meer
Mantelzorg ondersteuning

Mantelzorg ondersteuning

Zorg je voor jouw partner, ouder(s), familielid, vriend of vriendin met een handicap of langdurige ziekte (lichamelijk of geestelijk)? Dan ben je mantelzorger. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg. In Nederland zijn er al ruim 4 miljoen mensen die mantelzorg bieden. Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar soms kan deze taak ook (te) zwaar worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een langdurige ziekte, bij iemand die lijdt aan geheugenverlies of als de relatie verandert.
Lees meer
Nachtzorg

Nachtzorg

Nachtzorg is er voor mensen die door een ziekte of aandoening in een vergevorderd stadium overdag en 's nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben. Vaak zijn dit mensen die in de terminale fase van hun leven zijn, voor wie de levensverwachting niet meer dan drie maanden is. Een gespecialiseerd verpleegkundige nachtzorg van Santé Partners kan dan opgeroepen worden en is er zowel voor de zieke als voor het steunen en ontlasten van de naaste(n)/mantelzorger(s).
Lees meer
Personenalarmering

Personenalarmering

Je woont zelfstandig thuis, maar je bent op zoek naar meer veiligheid. Professionele alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig je contactpersonen of professionele zorg van Santé Partners op roepen. Een fijn en geruststellend gevoel voor jou en jouw naasten.
Lees meer
Begeleiding thuis

Begeleiding thuis

Lukt het je niet goed om grip te krijgen op je leven? Onze thuisbegeleiders komen bij je thuis en kijken en lopen met je mee. Zo krijgen ze een duidelijk beeld waar je in vastloopt en de mogelijke oplossingen. Ze helpen je huishouden, de opvoeding, je administratie, je geldzaken, je relaties of je indeling van de dag op orde te krijgen. Op een manier die bij jou past.
Lees meer
Huishoudelijke hulp Zeist

Huishoudelijke hulp Zeist

Soms is het huishouden te zwaar of teveel voor je. Huishoudelijke hulp Zeist is er voor mensen die ondersteuning in hun huishouden nodig hebben wanneer ze dit door ziekte, handicap, ouderdom of psychische klachten niet zelf kunnen. Santé Partners biedt huishoudelijke hulp aan inwoners van de gemeente Zeist zowel met een indicatie als aan particulieren. Ook biedt Santé Partners via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) hulp in de huishouding in Zeist en via onderaannemerschap in andere gemeenten.
Lees meer
Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Word lid van onze ledenservice en profiteer van aantrekkelijke kortingen op een groot aanbod aan diensten van onze partners, zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen, maaltijdservice aan huis, klushulp, kapper aan huis en mantelzorgondersteuning.
Lees meer

Expert tips

Wat kun je al zelf doen?

Probeer zo veel mogelijk dagelijkse taken zelfstandig uit te voeren. Eet gezond, blijf in beweging, wees matig met alcohol, rook niet en onderhoud uw sociale contacten. Als je ouder wordt, zul je op den duur steeds afhankelijker worden van jouw naasten en verzorgers. Daarom is het belangrijk dat je bepaalde zaken goed en tijdig regelt. Leg deze afspraken vast op papier.

Wat kan jouw omgeving doen?

Betrek uw naasten, buren en vrienden als het niet meer zo goed lukt. Misschien voelt u zich bezwaard om hulp te vragen. Dit is niet nodig. Mensen vinden het vaak fijn als ze iemand praktisch kunnen helpen, met de boodschappen bijvoorbeeld, een huishoudelijk klusje of de administratie.

Ervaringsverhalen

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

Eigenlijk mogen we dit niet doen he, Joost.’, was een antwoord dat Joost vaak kreeg. Bijvoorbeeld die keer toen hij vroeg aan de verpleegkundige of de vuilniszak met incontinentiemateriaal buitengezet kon worden.. Omdat de kinderen ver weg wonen zat Joost lange tijd met de handen in het haar. Joost kreeg meer kwaaltjes, zo was hij snel buiten adem, ging het lopen ook moeilijker en vergat hij sommige dingen. Gelukkig is er sinds kort een oplossing, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!

Steunkousen aantrekken:  Dát doe ik tegenwoordig zelf !

Steunkousen aantrekken: Dát doe ik tegenwoordig zelf !

Zelf leren hoe je je steunkousen aan moet doen? Jazeker! Want dat levert je meer zelfstandigheid op en minder wachten. En de wijkverpleging heeft daardoor weer meer tijd voor cliënten met extra zorgbehoeftes. Wijkverpleegkundige Martijn Grooten legt uit hoe dit in de praktijk door zijn team wordt aangepakt.

Wedden om een mandarijn?!

Wedden om een mandarijn?!

Santé-zorgverleners vertellen over een bijzonder moment tijdens hun werk. Verzorgende IG Anja Hooijmans: “Hulpmiddelen zijn ideaal voor mensen die lang zelfstandig willen blijven wonen.”

“Mijn vrouw doet veel te veel voor mij”

“Mijn vrouw doet veel te veel voor mij”

Zes jaar geleden zakte Charles Sibbald ’s morgens vroeg ineens in elkaar. Hij werd gediagnosticeerd met de spierziekte Guillain Barré. Sindsdien leeft hij vanuit zijn elektrische rolstoel en zorgt zijn vrouw Annie fulltime voor hem. Hoe is dat? Charles deelt zijn verhaal.

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop