In je eigen huis voel je je veilig en vertrouwd, met vrienden en familie in de buurt. Maar soms heb je wat hulp nodig. De dagelijkse dingen lukken thuis niet meer zo goed of jij of je partner wordt getroffen door dementie. We kijken naar wat wél kan en zorgen er samen met je omgeving voor dat je een zo goed mogelijk leven kan leiden, binnen de mogelijkheden die er zijn. In je eigen vertrouwde omgeving. Samen sterk.
Bekijk de VideoDe dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren, lukken (tijdelijk) niet meer zo goed. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig met douchen, aan- of uitkleden of andere persoonlijke verzorging. Soms kun je met wat aanpassingen en hulp uit je omgeving al veel bereiken. Soms heb je meer hulp nodig. Wij kunnen je hierbij ondersteunen.
Lees meerDementie heeft grote invloed op je leven en dat van de mensen om je heen. Je wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Jouw naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies. We kunnen ondersteunen vanaf het eerste niet pluis gevoel tot zwaardere zorg in een later stadium van dementie.
Lees meerWe bieden een fijn thuis, waar je zoveel mogelijk zelfstandig kan wonen, maar wel de zorg en hulp krijgt die je nodig hebt. Dit kan in een huur appartement waar zorg en services dichtbij zijn. Of op één van onze kleinschalige woonlocaties voor mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is. Onderaan deze pagina vindt u ook ons kwaliteitsverslag '22 en kwaliteitsplan '24.
Lees meerEigenlijk mogen we dit niet doen he, Joost.’, was een antwoord dat Joost vaak kreeg. Bijvoorbeeld die keer toen hij vroeg aan de verpleegkundige of de vuilniszak met incontinentiemateriaal buitengezet kon worden.. Omdat de kinderen ver weg wonen zat Joost lange tijd met de handen in het haar. Joost kreeg meer kwaaltjes, zo was hij snel buiten adem, ging het lopen ook moeilijker en vergat hij sommige dingen. Gelukkig is er sinds kort een oplossing, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!
Santé-zorgverleners vertellen over een bijzonder moment tijdens hun werk. Verzorgende IG Anja Hooijmans: “Hulpmiddelen zijn ideaal voor mensen die lang zelfstandig willen blijven wonen.”
Zelf leren hoe je je steunkousen aan moet doen? Jazeker! Want dat levert je meer zelfstandigheid op en minder wachten. En de wijkverpleging heeft daardoor weer meer tijd voor cliënten met extra zorgbehoeftes. Wijkverpleegkundige Martijn Grooten legt uit hoe dit in de praktijk door zijn team wordt aangepakt.
Meneer Struijk (79) is een echte levensgenieter. Hij rijdt nog altijd auto en gaat graag dagjes uit. Een paar maanden geleden voelde hij zich niet helemaal in orde, maar hij wist zelf niet goed waardoor het kwam.