Woonlocaties voor mensen met dementie

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden wij kleinschalige woonzorglocaties.

Speciale woonlocaties

In de speciale woonlocaties is aandacht voor het welzijn van de bewoners, (waar nodig) sprake van toezicht en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer.

Meer weten over onze visie en kwaliteitsdocument? Kijk dan op onze woonlocatie pagina.

Kwaliteitsverslag Wonen 2023

Santé Partners scoort op cliënttevredenheid voor Wonen en Behandeling een 8.1 als gemiddeld cijfer (boven landelijk gemiddelde). We zijn ontzettend trots dat we als medewerkers, vrijwilligers, familie en cliënten samen de kwaliteit van zorg hoog houden. Het welzijn en levensgeluk van onze cliënten is daarbij ons uitgangspunt.

In het kwaliteitsverslag 2023 kun je lezen hoe we invulling gaven aan wat we wilden bereiken in dat jaar.

Onze locaties

Elisabeth hof - Culemborg

Elisabeth hof - Culemborg

In januari 2016 opende de Elisabeth hof in Culemborg haar deuren. In dit gebouw heeft Santé Partners een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie ontwikkeld. Deze speciale woonlocatie aan de Vuurvlinderlaan biedt plaats voor 32 bewoners.
Lees meer
De Bloementuin - Geldermalsen

De Bloementuin - Geldermalsen

De Bloementuin is een woonvoorziening voor mensen met dementie. Deze speciale woonlocatie aan de Koningsweg biedt plaats voor 32 bewoners en is uniek voor Geldermalsen. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.
Lees meer
't Kulturhus - Lienden

't Kulturhus - Lienden

In 't Kulturhus in het prachtige dorp Lienden heeft Santé Partners een unieke, kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Deze speciale woonlocatie aan biedt plaats voor 32 bewoners.
Lees meer
De Eigenwaard - Rossum

De Eigenwaard - Rossum

In De Eigenwaard in Rossum, een speciale woonlocatie voor mensen met dementie, hangt een zeer huiselijke sfeer. Door de locatie bij De Vaste Burcht maken de bewoners ook écht deel uit van de Rossumse leefomgeving. De woonlocatie hanteert een opendeurenbeleid. Met deze stap wil De Eigenwaard bijdragen aan meer vrijheid, regie en levensgeluk voor de bewoners.
Lees meer

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}

Hoe verloopt het aanmelden?

Heb je interesse in één van onze woonlocaties of wil je meer informatie? Je kunt dan via het contactformulier op onze website je interesse kenbaar maken. Bekijk hier de stappen.

Stap 1

Interesse en aanvraag oriënterend gesprek

Interesse in één van onze woonlocaties kun je kenbaar maken via het contactformulier op onze website of door te bellen met 0900 - 84 33 (keuze 2). Je vraagt daarmee tevens een oriënterend en vrijblijvend gesprek aan met een zorgbemiddelaar. We kijken samen naar je persoonlijke situatie en brengen je zorgbehoeften in beeld.

Stap 2

Oriënterend gesprek Zorgbemiddeling

Tijdens het oriënterend gesprek (telefonisch of via beeldbellen) hebben we het over jouw zorgvragen- en behoeften, gezondheid, mobiliteit, mantelzorg- en professionele netwerk, grenzen en het wachtlijsttraject. We geven advies over welke woonlocatie passend is en/of informeren over eventuele toekomstige mogelijkheden.

Stap 3

Rondleiding op woonlocatie

Als we elkaar gesproken hebben tijdens het oriënterend gesprek en er is behoefte aan een rondleiding op één of meerdere van onze woonlocaties dan zorgen we dat de locatie zelf een rondleiding met je plant. Na de rondleiding neem je contact op met zorgbemiddeling om af te stemmen op welke wachtlijst je terecht wil komen.

Stap 4

Wachtlijst begeleiding tot plaatsing

In de periode dat je op de wachtlijst staat, zal zorgbemiddeling regelmatig contact opnemen om vinger aan de pols te houden over je situatie. Je kunt uiteraard altijd zelf contact met ons opnemen. Op het moment dat er woonruimte vrij komt, zullen we je benaderen om de woonruimte te bezichtigen. Na de bezichtiging kun je ons bellen om door te geven of je het aanbod accepteert.

Gerelateerde Diensten

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Je woont zelfstandig en wil dit graag zo houden, ook al heb je veel ondersteuning nodig. Met 'Zelfstandig Thuis' van Santé Partners kan het. Thuis in je eigen vertrouwde omgeving óf in een eigen appartement met gezamenlijke voorzieningen dichtbij. Met het Volledige Pakket Thuis (VPT) stellen we een maatwerk pakket aan ondersteuning en zorg samen op basis van je eigen wensen en behoeften. Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer zelfstandig kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Samen Sterk.

Casemanager dementie

Casemanager dementie

Dementie begint aanvankelijk onopgemerkt. Iets waar men het hoofd bij moet houden, kost meer inspanning. Naast geheugenproblemen kunnen ook gedragsproblemen of karakterveranderingen een signaal van dementie zijn. Is er een vermoeden van dementie bij jou of een van jouw naasten? Of is de diagnose dementie al gesteld? Een casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers.

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

Mantelzorg ondersteuning

Mantelzorg ondersteuning

Zorg je voor jouw partner, ouder(s), familielid, vriend of vriendin met een handicap of langdurige ziekte (lichamelijk of geestelijk)? Dan ben je mantelzorger. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg. In Nederland zijn er al ruim 4 miljoen mensen die mantelzorg bieden. Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar soms kan deze taak ook (te) zwaar worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een langdurige ziekte, bij iemand die lijdt aan geheugenverlies of als de relatie verandert.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop