Onze werkwijze
Soms ben je met informatie, advies of hulpmiddelen al geholpen. Of je hebt bijvoorbeeld hulp of begeleiding nodig bij zaken als aankleden, steunkousen aandoen of douchen. We moedigen je aan hierin zo veel mogelijk op eigen kracht te doen. Ook kan het zijn dat je je door jouw ziekte in een zeer onzekere en emotionele situatie bevindt. Samen met jou proberen we daar dan zoveel mogelijk grip op te krijgen. Laat jouw omgeving en zorgverleners op tijd weten wat je belangrijk vindt, wat je wel en niet wilt. Je kunt lichamelijke klachten krijgen die van invloed zijn op hoe je je voelt en wat je wel of niet kunt. Vaak is aan die klachten iets te doen. De verzorgenden en verpleegkundigen werken nauw samen met jouw huisarts, het ziekenhuis en verzorgingshuis in jouw buurt.
Veelgestelde Vragen
Hoe krijg ik wijkverpleging thuis?
Wanneer je wijkverpleging ontvangt op basis van een indicatie binnen de zorgverzekeringswet wordt deze door je ziektekostenverzekering vergoed en is er geen eigen bijdrage voor je van toepassing.
Hoe vraag ik wijkverpleging aan?
Voor wijkverpleging heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Vaak heb je al wel (intensief) contact met de huisarts. Wil je wijkverpleging ontvangen? Dan kun je zelf contact opnemen met Santé Partners. Je kunt de wijkverpleegkundige zorg krijgen van verpleegkundigen of van verzorgenden. Woon je in de Bommelerwaard? Dan vraag je wijkverpleging aan via iedereenzorgt.nl. Wijkverpleegkundigen van zorgorganisaties in de regio coördineren daar samen de aanvragen op basis van expertise en beschikbaarheid. Hierdoor kan de beschikbare wijkzorg optimaal benut worden voor wie dit nodig heeft.
Wat valt er onder wijkverpleging?
Onder wijkverpleging valt verpleging en verzorging die je thuis krijgt. Bijvoorbeeld hulp bij aankleden, douchen, naar het toilet gaan of wondverzorging. De wijkverpleegkundige is in eerste instantie een zorgverlener en geeft je medische zorg. Bijvoorbeeld jouw medicijnen klaarzetten en toedienen. Daarnaast maakt de wijkverpleegkundige afspraken met de gemeente over zorg, welzijn en wonen.
Wat regelt de wijkverpleegkundige?
De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met je wat je zelf nog kunt en welke verpleging en verzorging nodig is. Je zorgverzekeraar vergoedt deze zorg. De wijkverpleegkundige helpt je om de zorg te regelen. Samen met jouw mantelzorger(s) en andere professionele zorgverleners. Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijke werker.