Slimme (digitale) hulpmiddelen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen of zo veel mogelijk zelf kunnen doen als je in van onze woonzorglocaties woont. Dat is fijn voor jou en je omgeving. Slimme (digitale) hulpmiddelen helpen daarbij. Dit betekent dat onze medewerkers bij een vraag eerst kijken naar wat je zelf kunt of wat je kan leren en of een (digitaal) hulpmiddel hierbij kan helpen. Zo ben je minder afhankelijk van zorg en houd je zoveel mogelijk de regie over je eigen leven.

Je wilt je leven leiden op jouw eigen manier, binnen de mogelijkheden die er zijn, zelfs als je zorg of ondersteuning nodig hebt. Wij staan achter je en willen je hierbij helpen. We beginnen met het samen kijken of slimme (digitale) hulpmiddelen van nut kunnen zijn. Daarnaast overwegen we ook of mantelzorg of vrijwillige hulp iets voor jou kan betekenen.

Maar welke slimme (digitale) hulpmiddelen zijn er beschikbaar? En hoe kunnen die je ondersteunen om dingen zelf weer te kunnen?

Er zijn veel mogelijkheden:

  • Aantrekhulp steunkousen: Zelf je steunkousen aantrekken.
  • Oogdruppelbril: Zelf eenvoudig je ogen druppelen.
  • Elektronische medicijndispenser: Zelf op een makkelijke manier je medicijngebruik regelen.
  • Personenalarmering: Snel hulp inschakelen wanneer dit nodig is.
  • Beeldzorg: Ondersteuning op afstand. Dit wordt vaak gecombineerd met fysieke zorg, maar kan ook op zichzelf staan.
  • Overige zorgtechnologie zoals een slimme weegschaal of automatische glucosemeter.

Werken met slimme (digitale) hulpmiddelen past bij de manier van werken van Santé Partners. Samen met onze cliënten kijken we naar het léven, in plaats van naar alleen de zorgvraag. Wat vind je zelf belangrijk? En hoe zorgen we ervoor dat je het leven zo fijn en zelfstandig mogelijk kan leiden en zelf keuzes kan maken? Meer weten over hoe wij werken aan de hand van ons Santé kompas en wat we belangrijk vinden? Kijk dan hier.

Ervaringsverhalen

Digitale hulp op maat

Digitale hulp op maat

Langer veilig thuis blijven wonen, zonder of minimale inzet van wijkverpleging? Dat is mogelijk met e-health. Over dit onderwerp verzorgt Kyaro Geeven van MobileCare trainingen aan zorgmedewerkers van Santé Partners. Hij vertelt er graag meer over.

Steunkousen aantrekken:  Dát doe ik tegenwoordig zelf !

Steunkousen aantrekken: Dát doe ik tegenwoordig zelf !

Zelf leren hoe je je steunkousen aan moet doen? Jazeker! Want dat levert je meer zelfstandigheid op en minder wachten. En de wijkverpleging heeft daardoor weer meer tijd voor cliënten met extra zorgbehoeftes. Wijkverpleegkundige Martijn Grooten legt uit hoe dit in de praktijk door zijn team wordt aangepakt.

Vrijheid dankzij de aantrekhulp

Vrijheid dankzij de aantrekhulp

Annie van Iterson (63) leerde van verpleegkundige in de wijk Wilma Meeuwissen hoe ze met een hulpmiddel voortaan zelf haar steunkous kan aantrekken. Wijkverpleging nu niet meer nodig en Annie heeft haar vrijheid terug.

'Ze hoeft niet meer op ons te wachten' - EHealth Thuis

'Ze hoeft niet meer op ons te wachten' - EHealth Thuis

Mevrouw van der Schouw (91) kwam vanwege hartfalen in het ziekenhuis terecht. Na verschillende onderzoeken is toen besloten om haar niet meer actief te behandelen, maar om een palliatief beleid op te stellen. Dit beleid houdt voor mevrouw in dat er geen ziekenhuisopnames meer volgen en dat de zorg overgedragen is aan de huisarts. Via de huisarts is de wijkverpleging van team Houten ingeschakeld. Esmée Laribij, verpleegkundige in opleiding, vertelt over de situatie van mevrouw van der Schouw en het gebruik van het handige EHealth hulpmiddel: Weegschaal Pro.

Gerelateerde Diensten

Aantrekhulp steunkousen

Aantrekhulp steunkousen

Het met de hand aantrekken van steunkousen is vaak een moeizaam en lastig klusje. Er zijn echter diverse hulpmiddelen beschikbaar die het aantrekken van een steunkous veel gemakkelijker maken. Lukt het met de hand niet, dan lukt het vaak met een hulpmiddel nog wel. Je kunt dan zelf de steunkousen aan- en uittrekken op het moment dat dit prettig is en bent niet afhankelijk van familie of zorgverleners die hiervoor langs moeten komen.

Elektronische medicijndispenser

Elektronische medicijndispenser

Met de Medido, een elektronische medicijndispenser, kan je op een makkelijke manier je eigen medicijngebruik regelen.

Beeldzorg

Beeldzorg

Met Beeldzorg kun je op een gemakkelijke manier zorg op afstand ontvangen. Dit kan een aanvulling zijn op de zorg die je thuis krijgt, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen gebruik te maken van Beeldzorg. Afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren biedt Beeldzorg veel voordelen. Lees verder om te ontdekken hoe Beeldzorg jou meer vrijheid kan geven en hoe het werkt.

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Je woont zelfstandig en wil dit graag zo houden, ook al heb je veel ondersteuning nodig. Met 'Zelfstandig Thuis' van Santé Partners kan het. Thuis in je eigen vertrouwde omgeving óf in een eigen appartement met gezamenlijke voorzieningen dichtbij. Met het Volledige Pakket Thuis (VPT) stellen we een maatwerk pakket aan ondersteuning en zorg samen op basis van je eigen wensen en behoeften. Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer zelfstandig kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Samen Sterk.

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

Woonlocaties met zorg en services

Woonlocaties met zorg en services

Aangenaam en veilig wonen in een huurappartement met de mogelijkheid van zorg en dienstverlening dichtbij? Het kan! Je huurt je eigen appartement en kan gebruik maken van verschillende services, zoals maaltijden, personenalarmering en zorg aan huis. Zo kan je zelfstandig blijven wonen.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop