Mantelzorg ondersteuning vanuit wijkverpleging

Vanuit de Wijkverpleging bij onze cliënten thuis zijn we natuurlijk ook in contact met de mantelzorger(s). Hierbij houden we goed in de gaten of de mantelzorger de zorg aankan, signaleren we eventuele problemen, bespreken deze met de mantelzorger en geven adviezen.

Ben je mantelzorger? En heb je vragen over jouw gezondheid? Maak je je zorgen om een situatie en wil je dat met iemand bespreken? Of wordt de dagelijkse zorg voor jouw partner of ouder je teveel? Je kunt bij de wijkverpleegkundige terecht met je vragen of zorgen over gezondheid, veiligheid en wonen. Het kan ook dat je iemand kent die een steuntje in de rug kan gebruiken. Misschien ben je zelfs echt bezorgd om de situatie. Bijvoorbeeld als je ziet dat een ouder wordende buurman niet echt voor zichzelf kan zorgen of iemand in jouw omgeving somber thuis zit.

Mensen vinden het vaak moeilijk om een probleem te onderkennen of om hulp te vragen. Soms weten ze niet eens dat er hulp bestaat voor hun probleem. De wijkverpleegkundige kan dan het startpunt zijn om daarover in gesprek te raken.

Werkwijze

De wijkverpleegkundige maakt een afspraak met jou op de plek die jou uitkomt, biedt een luisterend oor en denkt met je mee om een oplossing te vinden voor jouw vraag. Is jouw vraag zó te beantwoorden? Dan krijg je praktische tips en informatie. Zodat je zelf verder kan, waar nodig met steun van bekenden of professionele hulp. Het kan zijn dat jouw vraag op een andere plek beter beantwoord kan worden. De wijkverpleegkundige vertelt je dan precies bij wie je terecht kunt.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop