Onze werkwijze
De wondverpleegkundige geeft advies, instructie en voorlichting over de wondzorg, de leefstijl, behandeling en de gevolgen daarvan. Het hebben van een niet genezende wond betekent vaak een (grote) belasting voor jou, maar ook voor de naasten. Dit kan veel energie vergen en je soms ook isoleren van de buitenwereld. De gespecialiseerd verpleegkundige kijkt samen met jou, jouw naaste(n), specialist/ huisarts en verpleegkundige naar de zorgproblemen die door de aandoening kunnen ontstaan. Als het nodig is betrekt de wondverpleegkundige andere hulpverleners of worden er hulpmiddelen ingezet.
Veelgestelde Vragen
Zijn er kosten verbonden aan Gespecialiseerde Verpleging?
Gespecialiseerde Verpleging thuis kan op twee manieren vergoed worden. Dit is afhankelijk van jouw situatie.
Heb je alleen een zorgverzekering, dan wordt de gespecialiseerde verpleging volledig vergoed vanuit de basisverzekering.
Heb je een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), dan worden de kosten vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
Woon je in een Wlz-instelling van Santé Partners? Dan kun je gespecialiseerde verpleging bij ons aanvragen. Woon je in een Wlz-instelling (niet van Santé Partners) of heb je een Volledig Pakket Thuis (VPT) en een OAS of raamovereenkomst met de instelling? Dan kun je ook bij ons gespecialiseerde verpleging aanvragen.
Heb je een Persoons Gebonden Budget (PGB) of Modulair Pakket Thuis (MPT) dan kun je gespecialiseerde verpleging uit je reguliere budget of MPT financieren. Heb je te weinig budgetruimte? Dan is extra budget mogelijk.
Heb je vragen, neem dan contact op met onze klantenservice via 0900 - 84 33. Zij kunnen je adviseren en op weg helpen.
Zijn er wachttijden voor deze ondersteuning?
Meestal zijn er geen wachttijden voor deze ondersteuning. Neem voor actuele informatie contact op met de Klantenservice van Santé Partners via 0900 - 84 33.
Is er een doorverwijzing nodig voor wondverpleging?
Ja, er is een verwijzing nodig van de huisarts of een andere medisch specialist.