Begeleiding thuis

Lukt het je niet goed om grip te krijgen op je leven? Onze thuisbegeleiders komen bij je thuis en kijken en lopen met je mee. Zo krijgen ze een duidelijk beeld waar je in vastloopt en de mogelijke oplossingen. Ze helpen je huishouden, de opvoeding, je administratie, je geldzaken, je relaties of je indeling van de dag op orde te krijgen. Op een manier die bij jou past.

Onze werkwijze

Voordoen

Onze begeleiders helpen je stap voor stap om je leven weer op de rit te krijgen. Samen kijken we naar waar we je mee kunnen helpen. We maken duidelijke afspraken en gaan aan de slag.

Samen doen

We leren je nieuwe manieren om je problemen aan te pakken. We staan naast je en maken samen stappen hierin. We oefenen bijvoorbeeld alledaagse handelingen en leren je vaardigheden om je problemen aan te pakken. Waar nodig betrekken we hier ook je omgeving bij.

Zelf doen

We moedigen je aan om zoveel mogelijk op eigen kracht te doen. Dit geeft je voor de toekomst meer zekerheid het zelf te kunnen. We willen voorkomen dat je verdere hulp nodig hebt. Je werkt nauw samen met de begeleider om de hulp zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe kan je Begeleiding Thuis krijgen?

Begeleiding Thuis wordt door de gemeente betaald. Per gemeente kan de situatie verschillen. De medewerkers van onze klantenservice kunnen je vertellen wat voor jou van toepassing is. Ook kun je de mogelijkheden met je huisarts, consultatiebureau, schoolmaatschappelijk werk, wijkteam of cliëntondersteuner bespreken.

Stap 1

Meld je aan na een verwijzing/indicatie

Om Begeleiding Thuis te ontvangen heb je een indicatie/verwijzing nodig. Heb je deze verwijzing? Neem dan contact met ons op via 0900 – 84 33 of het contactformulier. Jouw situatie en vraag staat centraal en we gaan vertrouwelijk met je informatie om. Mocht je nog geen verwijzing of indicatie hebben, kunnen we je hier ook bij helpen.

Stap 2

Intake professional

We kijken met welke professional we jou in jouw woonplaats in contact kunnen brengen. De professional doet een eerste intake.

Stap 3

Opstellen Plan

De professional stelt met jou een plan op. Dit kan op locatie of thuis. We kijken hierbij naar wat je zelf kunt, hoe je omgeving kan helpen en wat wij gaan doen.

Stap 4

We starten het zorg- of hulptraject

Dit is over het algemeen kort en soms lang(er). Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We bespreken regelmatig de zorg of hulp met jou.

Ervaringsverhalen

Ik voel me gezien en gesteund

Ik voel me gezien en gesteund

Abida bleef na haar scheiding achter met een flinke schuld. De 51-jarige vrouw zakte weg in een diepe depressie. Dankzij Begeleiding thuis van Diana staat ze inmiddels weer helemaal in haar kracht.

Hulp moet aansluiten bij wat Bart wil

Hulp moet aansluiten bij wat Bart wil

Bart (48) raakt soms verstrikt in alles wat hij eigenlijk moet, als hij te veel aan zijn hoofd heeft. Begeleiding thuis helpt hem zijn leven op de rit te krijgen en te houden. Muziek maken is zijn uitlaatklep.

Gerelateerde Diensten

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Ben je het overzicht kwijt en weet je niet waar je moet beginnen? Of bij wie je moet aankloppen? Onze maatschappelijk werkers helpen je in een paar gesprekken op weg met een luisterend oor en praktische hulp. Zo heb je snel weer grip op je situatie. Denk hierbij aan vragen rondom opvoeden en opgroeien, problemen met geld of in je relatie. Maar ook bij gevoelens van eenzaamheid, rouw of somberheid.

Groepswerk / Trainingen

Groepswerk / Trainingen

Loop je ergens tegenaan, heb je een wens of wil jezelf ergens verder in ontwikkelen? Santé Partners biedt verschillende groepen en trainingen op maat aan, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een aantal thema’s waar je aan kunt denken zijn: opkomen voor jezelf, stevig in de schoenen staan, omgaan met scheiding van je ouders, grenzen ontdekken en aangeven, kunnen vertellen wat je denkt, voelt en vindt, de overgang van de basisschool naar de middelbare school, puberteit en ouderschap en stress hanteren in het dagelijks leven.

Schoolmaatschappelijk werk

Schoolmaatschappelijk werk

Soms loop je als leerling of student tegen zaken aan die niet prettig zijn of waar je niet uitkomt. Problemen thuis, gepest worden, je eenzaam voelen, alcohol- en drugsgebruik, geldproblemen of ruzies met leerlingen of leraren. De schoolmaatschappelijk werkers van Santé Partners kunnen je dan verder helpen.

Financiële en juridische ondersteuning

Financiële en juridische ondersteuning

Heb je vragen over toeslagen, problemen met (overheids)organisaties of kom je elke maand geld tekort? Onze Sociaal Raadslieden kunnen ondersteunen. Zij kennen de weg in het doolhof van wetten en regelgeving en weten waar je recht op hebt. Ook weten zij bij welke organisatie je wat moet regelen. Ze kunnen jou ook helpen met formulieren, brieven, het aanvragen of het maken van bezwaar, als dat nodig is.

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop