Beeldzorg

Met Beeldzorg kun je op een gemakkelijke manier zorg op afstand ontvangen. Dit kan een aanvulling zijn op de zorg die je thuis krijgt, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen gebruik te maken van Beeldzorg. Afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren biedt Beeldzorg veel voordelen. Lees verder om te ontdekken hoe Beeldzorg jou meer vrijheid kan geven en hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Beeldzorg wordt vaak gecombineerd met zorg aan huis, maar kan ook apart gebruikt worden, afhankelijk van wat jij nodig hebt en prettig vindt.

Als één van de momenten in de week wordt omgezet naar een beeldzorgmoment, krijg je meer vrijheid. Je hoeft dan niet thuis te blijven 'omdat de thuiszorg komt', terwijl je toch je zorgverlener ziet en spreekt. Voor zorgverleners scheelt dit reistijd, zodat ze meer cliënten kunnen helpen met dezelfde tijd en energie.

Wanneer beeldzorg?

Beeldzorg kan goed voor jou zijn als je zorg nodig hebt waarbij de zorgverlener geen lichamelijke handelingen hoeft te doen. Denk bijvoorbeeld aan advies en hulp bij bloedsuiker prikken, insuline spuiten, het gebruik van sondevoeding, stomazorg, wondzorg, het correct gebruik van hulpmiddelen, begeleiding bij het innemen van medicijnen, en advies en ondersteuning op afstand voor jou als mantelzorger, bijvoorbeeld als je partner dementie heeft.

Ook andere vormen van ondersteuning op afstand zijn mogelijk. Onze medewerkers kunnen je hier meer over vertellen.

*Voor Beeldzorg gelden leveringsvoorwaarden, die je via onze medewerkers kunt krijgen.

afbeelding Quote

“Ik vind het een fijn idee dat de verpleegkundige via het beeldscherm met me meekijkt bij de bloedsuikercontrole en het insuline prikken, ze kan me zo ook advies geven. Daarbij voel ik me veilig en minder gehaast omdat ze voorheen soms voor de deur al op me stonden te wachten.”

Hoe verloopt het aanmelden?

Stap 1

Meld je aan

Neem contact met ons op via 0900 – 84 33 of het contactformulier. Jouw situatie en vraag staat centraal en we gaan vertrouwelijk met je informatie om. Wij helpen eventueel met jouw indicatie/verwijzing.

Stap 2

Intake professional

We kijken met welke professional we jou in jouw woonplaats in contact kunnen brengen. De professional doet een eerste intake.

Stap 3

Opstellen Plan

De professional stelt met jou een plan op. Dit kan op locatie of thuis. We kijken hierbij naar wat je zelf kunt, hoe je omgeving kan helpen en wat wij gaan doen.

Stap 4

We starten het zorg- of hulptraject

Dit is over het algemeen kort en soms lang(er). Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We bespreken regelmatig de zorg of hulp met jou.

Gerelateerde Diensten

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

Slimme (digitale) hulpmiddelen

Slimme (digitale) hulpmiddelen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen of zo veel mogelijk zelf kunnen doen als je in van onze woonzorglocaties woont. Dat is fijn voor jou en je omgeving. Slimme (digitale) hulpmiddelen helpen daarbij. Dit betekent dat onze medewerkers bij een vraag eerst kijken naar wat je zelf kunt of wat je kan leren en of een (digitaal) hulpmiddel hierbij kan helpen. Zo ben je minder afhankelijk van zorg en houd je zoveel mogelijk de regie over je eigen leven.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop